• 1
  • 2
  • 3

Приймаємо дітей у наш Центр

З грудня минулого року Центр почав приймати дітей із зони бойових дій. До нас приїхало 20 підлітків з Луганської та Донецької областей, яким ми надали прихисток, безпечний дім, сімейне середовище, можливість отримати освіту та психологічно реабілітуватися. Тоді ніхто не міг передбачити, що все настільки затягнеться, що стільки людей попадуть у пастку війни: зруйновані будинки, школи, лікарні, долі… По закінченні навчального року у травні-червні діти зі Щастя розлетілися з-під нашого крила, у кожного з них свій шлях: хто повернувся до рідного міста, хто разом з родиною переїхали до інших, хто залишився в Києві продовжувати навчання.

Усвідомлюючи реальний стан проблем, з якими стикнулися люди внаслідок військових дій, ми твердо вирішили продовжувати надавати допомогу. У вересні цього року ми знову відкрили двері нашого Центру для дітей, родини яких постраждали внаслідок конфлікту.

Аби мати змогу допомогти якомога більшій кількості дітей ми створили в Центрі ще 2 нові сімейні групи. Ольга та Денис Коптелов-Христофор, а також Людмила та Віталій Марченко працюють у Центрі з жовтня 2015 року.

Першими в сімейній групі Коптелов-Христофор були зведені брати Влад (10) та Стас (9) з м. Донецьк. Брати дуже дружні, але різні: Влад залюбки розбирається з сучасними гаджетами, а Стас – природжений артист, любить співати та займається боротьбою, обидва добре вчаться. Подруги Іра (16) та Яна (15) також приїхали до нас із Донецької області. Іра вивчає іноземні мови, мріє стати моделлю та ходить у тренажерний зал. Яна дуже сором’язлива, але добра, захоплюється музикою та співами. Дівчата завжди допомагають соціальній мамі по господарству та молодшим дітям з навчанням. Даниїл (11) та Іван (10) приїхали до нас із м. Маріуполя, їхні родини зазнали втрат під час найбільш неспокійного періоду, мабуть, це і відобразилося на хлопчиках – вони дуже серйозні та задумливі. Даниїл любить працювати за комп’ютером, займався раніше ушу, зараз продовжує заняття боротьбою у нас в Центрі, так само й Іван ходить на боротьбу.

Родина Коптелов-Христофор

Родина Борисенко

Родина Марченко

Склад сімейної групи Світлани та Юрія Борисенко також оновився: влітку до них потрапили рідні Володя, Влада та Єва, а також Артем (14) з м. Щастя. Артем проживав разом з ними поки батьки вирішували питання з переїздом, але наразі вже повернувся в свою біологічну родину. З м. Луганськ Микита (15) та Максим (16) приїхали до нас на початку вересня. Максим відмінник, збирається вступати до медичного університету, тому серйозно займається підготовкою до ЗНО, також відвідує секцію важкої атлетики. Микита дуже дружелюбний та веселий, раніше займався танцями, залюбки допомагає у вихованні молодших дітей та у домашніх клопотах. У листопаді доповнив сімейну групу Дмитро (14) з м. Маріуполя. Зараз він ходить в 9 клас і саме замислюється про подальше навчання, до приїзду в наш Центр займався боксом, а тут відвідує секцію боротьби.

Людмила та Віталій Марченко також прийняли в свою сімейну групу дітей із зони бойових дій. Андрій (7), Олександра (8) та Никифор (12) прибули до нас на початку жовтня з м. Маріуполя, куди їхні родини переселилися з різних куточків Донеччини. У листопаді сімейну групу поповнили Оля з м. Маріуполя та троє рідних братів – Тимур (6), Артур (7) та Ринат (4) – з Дніпровського району м. Києва. Зараз Оля, Олександра та Андрій уже повернулися до своїх батьків. Никифор дуже відповідальний, серйозно ставиться до всіх прохань і завдань, активно допомагає у хатніх справах. На долю хлопчика випало чимало негараздів, але він завзято бореться з усіма проблемами. Він добре вчиться та залюбки займається катанням на роликах.              

Ще одного хлопчика Діму (11) з Маріуполя прийняла родина Лозинських. Його рідна сім’я постраждала внаслідок обстрілів, напевно тому він і займається боротьбою, щоби навчитись обороняти себе та своїх близьких, добре вчиться та вже потоваришував з іншими дітьми.

Загалом за період з серпня цього року ми прийняли 22 діток, з них 15 зі Сходу України. Станом на сьогодні в Центрі проживає 43 дитини, 13 з них із зони бойових дій. А ми робимо все від нас залежне, аби надати всім нашим дітям сімейне тепло та безпечний дах над головою.