• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Наші "суперкідс" на Саміті супергероїв

7 червня наші «суперкідс» Настя, Андрій і Никифор стали учасниками «Саміту супергероїв для дітей: від візії до змін», який організували ПБО «Надія і житло для дітей».

Захід мав на меті зібрати кращих міжнародних та національних експертів, посадовців, представників НУО, лідерів думок, а також дітей, аби обговорити проблеми інституціалізації і разом знайти спільні інноваційні рішення для забезпечення рівних прав всіх дітей на виховання в сім’ї.  

Після виступів спікерів учасники працювали в групах у 5 сесіях. Для дітей була організована окрема сесія, де вони разом з модератором обговорювали як зробити ефективнішою систему захисту дітей.

Дітям було приємно бачити, що є дорослі, які хвилюються про них, хочуть почути їхню думку стосовно проблеми, шукають разом шляхи вирішення. Крім того діти могли поспілкуватися з учасниками з інших міст, адже там були діти з різними життєвими ситуаціями: з обмеженими можливостями, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, так само як і діти з повних сімей.

Найважливішою на думку представників нашого Центру є теза, що профілактика і є найкращим лікуванням. Адже якщо вчасно надати допомогу та підтримку родинам у скруті, менше дітей потраплятиме в інституції, відповідно і потреба в таких закладах зменшуватиметься.

Що ми і робимо в Центрі «Наші Діти», адже наша діяльність спрямована не тільки на допомогу дитині, а і пріоритетною є робота з біологічними сім’ями, яка спрямована на повернення дітей до своїх родин. Батьки та родичі мають змогу відвідувати консультації психолога та соціального педагога. На базі Центру проводяться спільні зустрічі дітей та батьків за участі психологів. Щороку близько 50% наших дітей влаштовуються у постійну сім’ю. Також ми здійснюємо супровід дітей та сімей протягом 3 років після виходу дитини з Центру з поступовим зменшенням періодичності відвідування.