Енергоефективність: досвід Німеччини

Будучи першим енергозберігаючим Центром в Україні, ми сприяємо просуванню ідеї застосування енергоефективних технологій в Україні і на власному прикладі щораз доводимо доцільність зелених концепцій.

2-3 грудня Центр «Наші Діти» приймав учасників семінару зі створення програми підтримки широкомасштабної енергетичної санації багатоповерхових будинків, організатором якого виступило Німецьке енергетичне агентство (dena).

Разом зі своїми партнерами зі Східного комітету німецької економіки, Берлінським Центром компетенції по великим населеним пунктам, Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі» (ІWО), «Berlin Economics» та Делегацією Німецької економіки в Україні, Німецьке енергетичне агентство (dena) об'єдналися в ініціативу «Енергоефективність-Україна». Її метою є стрімке і широкомасштабне підвищення енергоефективності застарілого житлового фонду України та модернізація систем теплопостачання.

Під час семінару було представлено ініціативу, обговорено успішні моделі впровадження комплексної санації та досвід Німеччини і країн Балтії, а також напрацювання команди експертів до національної програми підтримки санації в Україні. Учасникам, зокрема, було продемонстровано досвід Німецько-Польсько-Українського Товариства в Україні у реалізації енергоефективних технологій – інноваційної геотермальної установки – у Центрі «Наші Діти».

Організатори переконані, що відчутне підвищення енергоефективності – одна з центральних тем майбутнього України. Вона супроводжується різноманітними позитивними економічними, соціальними та екологічними ефектами, що ми і доводимо. Ми вдячні організаторам за виявлену нам довіру та радо прийняли учасників семінару в нашому Центрі.


ФотографіїФотографій 10