Допомога дітям із зони АТО

Уповноважена Президента України з питань мирного урегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко нещодавно повідомила, що більше 60% людей, які вимушені через бойові дії стати переселенцями, – це жінки і діти. Також вона уточнила, що з початку війни на Донбасі загинуло щонайменше 65 дітей і 127 дітей отримали поранення, у тому числі важкі.

Представник регіонального офісу ЮНІСЕФ у Східній Європі Крістен Елсбі заявила, що 130 тисяч дітей були змушені залишити свої домівки через військовий конфлікт на Донбасі. За її словами «діти платять найвищу ціну у нинішньому конфлікті в Україні…»

Враховуючи надскладну ситуацію на сході України, Центр захисту дітей «Наші Діти» не залишився осторонь трагічних подій. Пріоритетним напрямком діяльності Центру є захист прав дітей, підтримка сімей у кризових ситуаціях та надання допомоги людям, які опинились у складних життєвих обставинах. Збройний конфлікт на Сході України – це виклик усім організаціям та службам, які працюють у сфері захисту прав та інтересів дитини. І зараз саме час прийняти цей виклик.

Центр «Наші Діти» з грудня 2014 надає допомогу дітям, які проживали у зоні бойових дій, а це 20 дітей з м. Щастя, Луганської області та м. Дебальцеве, Донецької області.

Життя під страхом смерті, неможливість отримати освіту, гідне медичне обслуговування, нормально жити та творчо розвиватися, тривога за рідних і близьких, повна дезадаптація – ось чим жили діти останні місяці у зоні бойових дій.

Ми намагаємося надати дітям необхідну психологічну, педагогічну, соціальну та медичну допомогу. Діти забезпечені гідними умовами проживання, повноцінним і раціональним харчуванням, проведено медичне обстеження та необхідне лікування. Організовано їхній культурний розвиток – участь у творчих та спортивних проектах, секції «кінолабораторії», заняттях із танців, тренінгах тощо. Кожна дитина отримує професійний супровід психолога, соціального педагога та інших працівників Центру, які відкриті для допомоги та підтримки.

Наша робота спрямована на забезпечення постійного зв’язку з батьками та родичами, що значно знижує тривогу у дітей та рідних, батьки мають можливість відвідувати дітей, спілкуватися, у будь-який час забрати свою дитину.

   Діти у родинах:

  

читати далі>
читати далі>

читати далі>


ФотогалереяФотографій 12
 

Ми дуже раді, що сьогодні вже чотири дитини повернулися до батьків, яким вдалося знайти роботу та житло в інших регіонах України. Ми бажаємо цим дітям щастя і благополуччя у їхньому новому житті, і головне – мирного неба для них та їхніх родин. Центр «Наші Діти» продовжує надавати допомогу дітям із зони бойових дій, піклується про їхню безпеку та благополуччя, підтримує зв’язок з їхніми родинами.

«Якщо ми хочемо досягти справжнього Миру в усьому світі, то починати треба з дітей», – так казав Махатма Ганді.   


Посилання на статті:

І.  Геращенко «Українська Правда» 23.02.2015р.
II. ЮНІСЕФ «Радіо Свобода»19.12.2014р.