Презентація результатів проекту «Мобільна робота з молоддю та аналіз соціального середовища Дніпровського р-ну м. Києва»

23 лютого 2016 року відбулася презентація результатів проекту «Мобільна робота з молоддю та аналіз соціального середовища Дніпровського р-ну м. Києва», що реалізується Німецько-Польсько-Українським Товариством в Україні у співпраці з Міжнародною організацією по роботі з молоддю ISMO (м. Штутгарт) вже протягом 18 місяців (вересень 2014 – лютий 2016). Проект спрямований на проведення аналізу соціального середовища на рівні окремо взятого району м. Києва з метою визначення основних потреб та проблем молоді.

За весь період реалізації проекту було здійснено ґрунтовне дослідження та проведено три тренінгові сесії для працівників державних та недержавних установ у сфері захисту прав молоді Дніпровського району м. Києва. За замовченням, концепція мобільної роботи з молоддю може здійснюватися лише базуючись на аналізі місцевих потреб, і в своєму концептуальному обґрунтуванні завжди повинна спиратися на кількісні та якісні дані відповідного регіону. Саме тому робота була спрямована в першу чергу на виявлення причин чи обставин поточної ситуації в районі, отримання відносно точних даних про життєві обставини дітей, підлітків та їх сімей.

Основними темами, що були розкриті під час тренінгів, є: вулична робота з молоддю, аналіз соціального середовища, технології та моделі соціальної мобільної роботи з дітьми, молоддю та сім’ями СЖО. Також був проведений глибинний аналіз та картування основних потреб молоді на рівні окремо взятого пілотного району міста Києва – Дніпровського району – з метою створення унікальної для України моделі мобільної роботи з молоддю на рівні району, міста, області та держави.

Результати дослідження дозволили описати достатньо активний процес реалізації міжгалузевої молодіжної політики в районі. Ґрунтуючись на дослідженні підготовано також книгу «Аналіз соціального середовища Дніпровського району м. Києва. Планування мобільної роботи з молоддю», яку було презентовано під час події.

Більше інформації про проект 


ФотоФотографій 18